gastronomija i ugostiteljstvo

gastronomija i ugostiteljstvo | 23.08.2013

Američki san lanca brze hrane

Prva poslovnica Subwaya otvorena je prije gotovo pola stoljeća u SAD-u. Danas, imaju skoro 40.000 restorana u svijetu, od toga 4.000 u Europi.

gastronomija i ugostiteljstvo | 20.08.2013

Nepopularne naknade

Primatelji McDonald’sove franšize u Sjedinjenim Američkim Državama negoduju zbog povećanja franšiznih naknada.

gastronomija i ugostiteljstvo | 15.08.2013

Obiteljski biznis treba podržati

Slobodan Boćanin je radio 25 godina u banci, da bi prije dve godine pokrenuo vlastiti posao i postao primatelj franšize ćevabdžinice Pink Panter.

gastronomija i ugostiteljstvo | 13.08.2013

Tamo gdje drugi neće

Franšizni fast-food lanac Surfer širi svoju mrežu u Hrvatskoj. Nakon Osijeka, otvoren je novi restoran u Novalji, a uskoro će i Đakovo dobiti franšiznu jedinicu.

gastronomija i ugostiteljstvo | 09.08.2013

Svježe cijeđeno

Ljeti, sve što sadrži riječ "svježe" -- privlači posebnu pozornost. Svježe cijeđeni sokovi od voća i povrća čine osnovnu ponudu franšiznog koncepta Nude Fresh&Juicy.

gastronomija i ugostiteljstvo | 05.08.2013

KFC u Sloveniji?

Po određenim naznakama, izgleda da će jedan od najvećih američkih lanaca brze hrane KFC uskoro otvoriti vrata svojih restorana i u Sloveniji.

gastronomija i ugostiteljstvo | 02.08.2013

Što je s McDonald’som u Grčkoj?

Posljedice krize u Grčkoj osjeća čak i veliki McDonald’s – zatvaranjem restorana u Solunu franšizna mreža smanjena na samo dve jedinice. Iz tvrtke najavljuju novu strategiju za Grčku.

gastronomija i ugostiteljstvo | 01.08.2013

Kultura zdravog života

Pod krilaticom Moj izbor, Moj život, Moje zdravlje, tvrtka My Culture promovira svoj ​​koncept zdrave brze hrane i traži partnere za razvoj branda i u ovoj regiji.

gastronomija i ugostiteljstvo | 29.07.2013

Primatelj je lice franšize

Širenje franšizne mreže, noviteti u poslovanju, problemi i očekivanja primatelja, neke su od tema o kojima razgovaramo s Korneliom Šild-Ferenc.

gastronomija i ugostiteljstvo | 23.07.2013

Snažan rast

Franšizni lanac ćevabdžinica Pink Panter u prvoj polovici godine je proširen za deset novih franšiza u Srbiji. Taj broj će uskoro biti i veći.

gastronomija i ugostiteljstvo | 22.07.2013

Nove potrebe, novi koncept

Američki lanac brze hrane KFC uskoro će početi da razvija novi format restorana, pod novim brandom - KFC eleven.

gastronomija i ugostiteljstvo | 19.07.2013

Gorki okus poslastice

Za uspješnu franšizu potrebno je mnogo više od zvučnog imena branda. Od tri ekskluzivne franšizne prodavaonice Häagen-Dazs sladoleda u Poljskoj, ostala je samo jedna.

gastronomija i ugostiteljstvo | 12.07.2013

Biznis za sladokusce

Pod brandom Cukrček slovenska tvrtka Benedict proizvodi i prodaje više stotina vrsti čokolada. Primatelje franšize traže i na tržištu Hrvatske i ostalih zemalja regije.

gastronomija i ugostiteljstvo | 11.07.2013

Velikim koracima

Subway planira masovnu ekspanziju u Europi. Pored razvijenih tržišta na kojima godinama povećava broj svojih restorana, glavni rast se očekuje u zemljama središnje i istočne Europe.

gastronomija i ugostiteljstvo | 04.07.2013

Miks dobrih sastojaka

Jeftine franšize po pravilu privlače veći broj zainteresiranih primatelja. Poljska tvrtka YanTea računa na to i traži partnere za prodaju svog neobičnog napitka.

gastronomija i ugostiteljstvo | 02.07.2013

Beč dobiva Surf’n’Fries

Franšiznom lancu Surf’n’Fries-a dodana je još jedna poslovnica. Od ovog ljeta, specijalitete od krumpirića moguće je kupiti i u Beču.

gastronomija i ugostiteljstvo | 27.06.2013

Malta na Istoku

Sa najmanjeg otoka malteškog arhipelaga Cafe Jubilee krenuo je u osvajanje ostalih tržišta - kroz franšizu. Voljeli bi naći primatelje i na Balkanu.

gastronomija i ugostiteljstvo | 19.06.2013

Eksperiment nije uspio

Novi direktor McDonald’s-a Dan Thompson pokušao je u izbornik ovog lanca restorana uvesti zdravije obroke i salate. Kupci i nisu bili toliko oduševljeni.

gastronomija i ugostiteljstvo | 10.06.2013

Sada smo veliki

Kako je prije osam godina riječ "franšiza" i u Češkoj zvučala gotovo pogrdno, a kako su danas ljudi svjesni da je franšizing povezan s kvalitetom i uređenim sustavom priča David Petřík iz Staropramena.

gastronomija i ugostiteljstvo | 07.06.2013

Biznis koji biste slatko pojeli

Srbijanska tvrtka Adore, proizvođač kvalitetnih čokoladnih pralina, u potrazi je za primateljima franšize u Srbiji, ali i u Hrvatskoj i Sloveniji.

  prvi
  predhodna
15
16
18
19
sledeća  
zadnji