Kad kava postane više od užitka

Kako do vlastite kafeterije? / Rumunjski franšizni sustav Meron u potrazi je za primateljima franšize koji bi otvorili i vodili kafeteriju pod ovim brandom u Hrvatskoj, ali i Sloveniji
Srijeda
02.06.2021
Poduzetni ljubitelji kave koji imaju želju i ambiciju voditi premium kafeteriju od sada mogu razmisliti i o franšizi koncepta Meron. Koje sve uvjete trebaju ispuniti budući primatelji ove franšize?
 

Brand Meron osnovao je tim investitora iz rumunjskog grada Cluja prije šest godina, kada je i otvorena prva kafeterija pod ovim imenom. Osim što su željeli ugoditi ljubiteljima specialty kave, osnivači su od početka imali ambiciju proširiti koncept i na druga tržišta svijeta. Trenutačno, u Rumunjskoj posluje 19 kafeterija – od toga, devet je u rukama primatelja franšize. Prema najavama iz sjedišta tvrtke, sada je vrijeme za širenje franšizne mreže i izvan granica domaćeg tržišta. Primatelje franšize Meron traži i u Hrvatskoj, kao i Sloveniji.

Poduzetnici koji svoju budućnost vide u sektoru ugostiteljstva, a posebno u ponudi vrhunske, svježe pržene kave, trebali bi, prije svega, imati vrlo pozitivan stav prema ovom globalno popularnom piću. Na taj bi se način, ističu u tvrtki, lako uklopili u tim ljubitelja kave koji razvijaju Meron. – Naša je misija promoviranje industrije specialty kave – kave najviše razine kvaliteta, i to u svim segmentima njenog stvaranja. Pržimo kavu. Pijemo kavu. Učimo o kavi. Dijelimo kavu. Našu strast prema specialty kavi dijele i farmeri koji pomno prate i kontroliraju sve faze uzgoja, berbe i prerade zrna kave – kaže Crina Ciocian, franšizna menadžerica tvrtke.

Ljubav i poduzetništvo

Za pokretanje posla i otvaranje Meron kafeterije, primatelji bi franšize trebali biti spremni uložiti između 100 i 120 tisuća eura. Pristupanjem franšiznoj mreži, primatelji će, pak, dobiti potporu po svim pitanjima poslovanja, a podrška neće biti ograničena samo na početak suradnje.

Primatelj može računati na pomoći u odabiru odgovarajuće lokacije za kafeteriju, dizajnu i uređenju lokala, obuci menadžera i cjelokupnog tima zaposlenika. Svakako, zagarantiran je i prijenos cjelokupnog know-how-a, a primatelj će dobiti i Operativni priručnik, kao skup smjernica i uputa za sve procese u svakodnevnom poslovanju.

Kad razmišljaju o profilu idealnog franšiznog partnera, u Meronu vjeruju da nije dovoljno samo voljeti kavu. Primatelji bi franšize trebali imati izražene liderske vještine te sposobnost motiviranja i upravljanja timom zaposlenika. Što, svakako, zahtijeva i određene komunikacijske vještine. Kao i u svakom franšiznom sustavu, od primatelja se franšize očekuje da je voljan slijediti smjernice, postupke i procedure koje je odredio davatelj franšize.


Za ljubitelje vrhunske kave / Misija Merona je promoviranje industrije specialty kave – kave najviše razine kvalitete, i to u svim segmentima njenog stvaranja

Popularno na forumu

Sa terena do franšize

Sretna vam svima nova godina, ovo je još jedna godina i ja sam među prvima koje je Bog blagoslovio početkom ove godine. Tražio sam zajmodavca i hrvatska služba za...

1 komentara
zadnji 01.02.2023
Investirati u razvoj franšize

Sretna vam svima nova godina, ovo je još jedna godina i ja sam među prvima koje je Bog blagoslovio početkom ove godine. Tražio sam zajmodavca i hrvatska služba za...

1 komentara
zadnji 01.02.2023
Zaradi na jeftinoj kavi

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Japanska kuhinja u malom formatu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Riblje delicije i franšiza

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
zadnji 14.12.2021
Život posvećen fettuccinama

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...

1 komentara
zadnji 11.05.2015
Fetućinima do slave

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”, NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI...

1 komentara
zadnji 03.12.2013
KFC u Sloveniji?

Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?

1 komentara
zadnji 29.09.2013