Mnogo više od igre i zabave

Želimo naći primatelje master franšize u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. Za tržište Bugarske ćemo potpisati ugovor o master franšizi do kraja ovog mjeseca.
Sergio Calderon
Ponedjeljak
17.02.2014
JumpingClay, lanac trgovina u kojima se prodaje glina za modeliranje i organiziraju radionice za djecu, traži primatelje franšize u regiji. Trenutno posluju u Srbiji i Crnoj Gori.
 

Prije no što je ušao u franšizning, Sergio Calderon je radio kao konzultant za međunarodno poslovanje na Balkanu. Naime, dok je razvijao jedan od svojih projekata i tražio klijente iz Španjolske koje bi doveo na ovo područje, naišao je na franšizu JumpingClay koja ga je oduševila. - Najviše me je oduševio sam proizvod - glina, ali i edukativni sustav koji su razvili. Kontaktirao sam centralu i nakon što sam dobio sve detalje o njihovom proizvodu i sustavu, počeo sam istraživati ​​ima li potencijala i kakava je konkurentnost na ovim prostorima. Rezultati istraživanja su pokazali da je JumpingClay jedinstven, ne samo zbog proizvoda - bez sumnje najbolje, polimer gline na svijetu - već i zbog pristupa obrazovanju. Kvaliteta i poslovni model su jedinstveni - objašnjava Calderon.

Sergio Kalderon je tako postao, kako njegov ugovor definira, primatelj "super master franšize" za regiju Balkana. Njegov cilj je franšiznu mrežu, koja trenutno posluje samo u Srbiji i Crnoj Gori, razviti u cijeloj regiji, prije svega dajući master franšize za svaku zemlju pojedinačno, nakon čega bi bilo omogućeno širenje mreže kroz single unit franšizu. - Franšizni uvjeti ovise o veličini tržišta i ekonomskog razvoja zemlje - ističe on.

Koncept JumpingClay potječe iz Južne Koreje, a podrazumijeva da se unutar jednog prodajnog mjesta može kupiti glina, ali i pohađati tečaj modeliranja i pravljenja figurica, koji su prije svega namijenjeni djeci, ali i tinejdžerima i odraslima. Takva mjesta u JumpingClayu nazivaju "trgovine-akademije". JumpingClay glina ne ostavlja mrlje, suši se na zraku, i prošla je rigorozne testove u kojima je tretirana kao hrana, upravo zbog toga što je namijenjena djeci.

Za pokretanje posla neophodno je osigurati prostor od tridesetak četvornih metara koji bi, kako preporučuju davatelji, bio u blizini škole, vrtića, bolnica... - Primatelji franšize prolaze kroz obuku, a dobivaju ekskluzivnost u svojoj oblasti. Mi kao davatelji razvijamo marketing i nove proizvode, te edukativne programe, priručnike i slično. Naša franšiza je jedna od najjeftinijih u svijetu, a cijena ovisi o broju stanovnika koji određena oblast pokriva i razvoja zemlje - objašnjava Calderon.

Trenutno, u Beogradu posluju četiri trgovine. Za tržište Crne Gore je data master franšiza i prva trgovina je otvorena u Podgorici. - Planiramo se proširiti na ostatak Srbije, a prioritet nam je naći primatelje u Novom Sadu i Nišu. Također, želimo naći i primatelje master franšize u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. Za tržište Bugarske ćemo potpisati ugovor o master franšizi do kraja ovog mjeseca - kaže Calderon.

Sergio Calderon kaže da bez obzira što je JumpingClay izvorno iz Južne Koreje, plan je da se u skorijoj budućnosti otvori tvornica za proizvodnju u Europi. - To će omogućiti da se proizvodi dostavljaju brže i pod povoljnijim uvjetima, što će biti prednost ne samo za primatelje franšize, već i njihove mušterije. Također, želio bih približiti JumpingClay edukativnom sustavu svake države kao što se to događa u drugim zemljama poput Koreje, Španjolske, Portugala, Velike Britanije. U tim zemljama postoji suradnja škola i našeg sustava, a u cilju učenja kroz igru - objašnjava Calderon.

On kaže da, i pored teške gospodarstvene situacije u Srbiji, raste broj trgovina koje otvaraju, a tako i broj klijenata. - Roditeljima se dopada ovaj sustav, čak možda i više nego djeci, tako da su oni naši najbolji marketing partneri jer nas preporučuju drugim roditeljima - kaže Calderon.

JumpingClay franšiza posluje od 2001. godine i prisutna je u 34 zemlje diljem svijeta s više od 500 centara i 5.000 instruktora.


Popularno na forumu