gastronomija i ugostiteljstvo

gastronomija i ugostiteljstvo | 29.09.2017

Varšava čeka poduzetne

Tri dana promocija, 200 franšiznih brandova te 7.000 posjetitelja zainteresiranih za kupnju franšize – ovogodišnji Sajam franšiza u Varšavi održat će se od 26. do 28. listopada.

gastronomija i ugostiteljstvo | 18.09.2017

Velika snaga malog formata

Na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu restoran Chipas „nastupio je“ u manjem formatu i postigao izvrsne rezultate. Vlasnika je to navelo da razmišlja o novom konceptu.

gastronomija i ugostiteljstvo | 04.09.2017

Mlinar stigao u Srbiju

Mlinar je otvorio prvu franšiznu pekarnicu u Srbiji, u centru Beograda.

gastronomija i ugostiteljstvo | 01.09.2017

Taco Bell stiže u Rumunjsku

Američki lanac brze usluge Taco Bell najavljuje ulazak u Rumunjsku. Otvorenje prvog restorana planirano za jesen.

gastronomija i ugostiteljstvo | 28.08.2017

Izazov u Indiji

McDonald’s je odlučio zatvoriti 169 restorana u Indiji zbog nepoštivanja franšiznog ugovora.

gastronomija i ugostiteljstvo | 17.08.2017

Kralj sprinta osvaja kroz franšizu

Pod brandom Usain Bolt’s Tracks & Records, jamajčanski lanac restorana kreće u osvajanje Velike Britanije. Prva će franšiza biti otvorena već za par mjeseci.

gastronomija i ugostiteljstvo | 31.07.2017

Par klikova do hamburgera

Dva velika lanca brze hrane utrkuju se tko će prvi uvesti plaćanje putem mobitela. Burger King je za sada u prednosti. Kako na to odgovara McDonald’s?

gastronomija i ugostiteljstvo | 27.07.2017

Fleksibilnost za bolje poslovanje

Po čemu se Mini Pani razlikuje od sličnih sustava u Hrvatskoj, što je komparativna prednost za primatelje ove franšize te koji je format najzastupljeniji, otkriva Zsolt Polhe

gastronomija i ugostiteljstvo | 31.05.2017

Britanija kao sigurna luka

Kada ulaze na tržišta Europe, američki franšizni brandovi najčešće prve poslovnice otvaraju u Velikoj Britaniji. Nije ni čudo...

gastronomija i ugostiteljstvo | 11.05.2017

Preko sajma do kupaca

Franšizni sustav MiniPani početkom će lipnja predstaviti svoj koncept i pekarske proizvode na dva specijalizirana sajma – sajmu hrane u Varšavi i sajmu franšiza u Opatiji.

gastronomija i ugostiteljstvo | 27.04.2017

Otvoren Subway u Hrvatskoj

Najveći lanac restorana brze usluge na svijetu ponovno otvara vrata u Hrvatskoj. Prvi Subway otvoren je u Arena Centru u Zagrebu, čime i službeno započinje rad i razvoj lanca u Hrvatskoj.

gastronomija i ugostiteljstvo | 11.04.2017

„Ukusne krafne“ u Sarajevu

Koncept Tasty Donuts & Coffee osnovan je prije pet godina, a franšizni lokali već posluju na pet tržišta – odnedavno i u Sarajevu.

gastronomija i ugostiteljstvo | 23.03.2017

Po mjeri svakog gosta

CHIPAS ima kultni status u Sarajevu – restoran koji se drži načela „kvaliteta po najpovoljnijoj cijeni“ stekao je i čuva popularnost na kojoj mu se samo može pozavidjeti. Franšiza je, stoga, logičan korak.

gastronomija i ugostiteljstvo | 06.02.2017

Jačanje pozicije na Zapadu

Poljska tvrtka AmRest preuzima lanac Pizza Hut Delivery restorana u Francuskoj.

gastronomija i ugostiteljstvo | 19.01.2017

Za mogućnost izbora

Kako su i zašto odlučili svoja dobra iskustva s prijesnom te veganskom hranom podijeliti s drugima, otkriva Roxana Petre, vlasnica koncepta Raw Vegan iz Bukurešta

gastronomija i ugostiteljstvo | 13.01.2017

Costa Coffee nadmašio Starbucks

Tako je barem u Europi. Krajem 2016. na Europskom simpoziju o kavi, Costa Coffee je ponovno proglašen za najbolji europski lanac kafeterija. Što se, onda, događa u Srbiji?

gastronomija i ugostiteljstvo | 10.01.2017

Tim Hortons dolazi u Europu

Sukladno ranije objavljenim planovima ubrzanog širenja, Tim Hortons, međunarodni lanac brze prehrane, planira ove godine otvoriti restorane u Velikoj Britaniji.

gastronomija i ugostiteljstvo | 25.12.2016

Jednostavnost kao recept za uspjeh

Što je ključno za Surf’n’Fries koncept koji posluje na 16 tržišta, koje sve modele suradnje nude te kako kontroliraju sada već veliki franšizni sustav, govori Andrija Čolak

gastronomija i ugostiteljstvo | 25.12.2016

Ljubav prema kuhanju „prerasla“ u franšizu

Lanac restorana kineske kuhinje "Dva štapića" uspješno posluje u Srbiji već čitavo desetljeće, a sada i drugima daju mogućnost postati dio njihove obitelji.

gastronomija i ugostiteljstvo | 25.12.2016

Mini Pani širi sustav

Mini Pani, tvrtka za proizvodnju te distribuciju polugotovog smrznutog peciva, započela je širenje franšiznog sustava u Hrvatskoj, otvorenjem prvih franšiznih objekata u nekoliko gradova. U novoj će godini fokus biti na Primorju.

  prvi
  predhodna
4
5
7
8
sledeća  
zadnji