The Virgin Mary / Prvi bezalkoholni pab u Irskoj otvoren je u svibnju 2019. u Dublinu
Utorak
04.06.2019
Kome bi na um palo otvoriti pab u kojem se toče samo bezalkoholna pića? Bila bi tipična reakcija ljudi, iz bilo kojeg kraja svijeta. No...
 

Unatoč uvriježenom mišljenju, nevjerici i podsjmehu, Vaughan Yates i Oisin Davis su svibnja ove godine u Dublinu otvorili pab, pomalo intrigantnog naziva – The Virgin Mary.  Ako odbacimo neke od mogućih konotacija, u ovom je slučaju presudno da je Virgin Mary – bezalkoholna verzija čuvenog koktela Bloody Mary te da je ključna riječ koja treba slikovito opisati karakter paba „bezalkoholno“.

Ideja o pabu u kojem će se točiti samo bezalkoholna piva, vina i kokteli, nije, međutim, plod ektravagantnog razmišljanja, već pažljivog promatranja. Svijet se mijenja, navike potrošača s njim. Danas je „moderno živjeti zdravo“, kažu vlasnici paba iz glavnog grada Irske. Već neko vrijeme, naime, primjećivali su da se na menijima sve češće pojavljuju i bezalkoholni kokteli. Statistika, pri tom, pokazuje da četvrtina odraslih Iraca ne pije alkohol te da je prilično zasićena ponudom slatkih, gaziranih pića koja se tradicionalno nude po pabovima. Yates i Davis su, jednostavno, shvatili da postoji solidna tržišna niša za novi poslovni koncept.

Ponuda pića u ovom pabu samo na prvi pogled podsjeća na tradicionalnu ponudu. Svi kokteli, na primjer, po načinu na koji su posluženi te po osjećaju koji stvaraju u ustima, savršeno oponašaju okus i aromu alkohola. Za to je zaslužna menadžerica paba Anna Walsh, koju su dvojica vlasnika angažirala kako bi se uhvatila u koštac s „nemogućim ograničenjem“ – i osmislila niz bezalkoholnih koktela koji će biti podjednako uzbudljivi, ukusni i privlačni kao njihovi alkoholni „dvojnici“.  

Iako većina i sada smatra da je odluka dvojice poduzetnika iz zemlje Guinnessa i viskija rizična i hrabra, dosadašnje reakcije potrošača dokazuju da potražnja postoji. Samo nekoliko minuta po otvaranju, pab je bio prepun, a popularnost ni mjesec dana kasnije ne jenjava. Očito, ima dovoljno ljudi koji ne žele konzumirati alkohol, a koji bi se, usto, ili unatoč tome, željeli lijepo provesti u gradu. Vlasnici ipak ne kriju da su se u početku bojali hoće li uspjeti stvoriti i najvažniji „sastojak“ irskog paba – atmosferu. Srećom, od prvog je dana bilo i veselo i dinamično, kao u bilo kojem drugom pabu – nitko ne bi rekao da se nije točio alkohol, kaže menadžerica Anna Walsh.

Hoće li ovaj koncept opstati, hoće li postati dijelom nove kulture življenja, ostaje da se vidi. I vlasnici su oprezni, kažu da znaju da je ovo tek početak te da ih najveći izazovi u poslu tek čekaju. No, ako se u narednih godinu dana The Virgin Mary pokaže kao održiv i profitabilan poslovni koncept, neće biti iznenađenje ako vlasnici, poput većine poslovično poduzetnih Zapadnjaka, ponude i – franšizu.  


The Virgin Mary / Ponuda pića u ovom pabu samo na prvi pogled podsjeća na tradicionalnu ponudu koktela, piva i vina. Ovdje su, naime, sva pića bezalkoholna.
N.B.

Popularno na forumu

McDonald’s u brojkama

KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE KOMPANIJE DA LI JE POTREBNO HITNI KREDIT AKO JE DA DAVID WILSON Kreditna kompanija NAJBOLJE MJESTO DA SVOJU KREDITU DOBIJEM KADA JE BILO...

1 komentara
zadnji 12.02.2020
Jeste li za vending biznis?

KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE KOMPANIJE DA LI JE POTREBNO HITNI KREDIT AKO JE DA DAVID WILSON Kreditna kompanija NAJBOLJE MJESTO DA SVOJU KREDITU DOBIJEM KADA JE BILO...

1 komentara
zadnji 12.02.2020
Rast Taco Bella u Rumunjskoj

SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU. Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i...

1 komentara
zadnji 24.01.2020
Život posvećen fettuccinama

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO...

1 komentara
zadnji 11.05.2015
Belgijska poslastica u Beogradu

Belgijski vafli su nesto u cemu uzivam kad god putujem i ne samo u Belgiju :). tako mi je drago da su od skoro i u Beogradu. Bicu redovan gost ovih barova i favorit su mi sa...

1 komentara
zadnji 03.12.2013
Fetućinima do slave

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”, NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI...

1 komentara
zadnji 03.12.2013
KFC u Sloveniji?

Zanimame kako mogu doci do podatke za pocetak posla u ljubljani?

1 komentara
zadnji 29.09.2013